Köningshoeve

Onze stalnaam voor de angora’s is ontleend aan de naam van onze boerderij waarop vroeger de familie Köning boerde.

De basis van de huidige fokkerij, waarmee we vaak in de prijzen vallen, is gelegd door Amandel, dochter van Sumerton Adiposus en La Filandiere Sauteuse. Diverse Köningshoeve-nakomelingen uit deze stammoeder hebben hun weg in Nederland gevonden, zowel geiten als dekbokken.

In augustus 2004 hebben we een bok geïmporteerd vanuit Denemarken. Hij is in Denemarken in 2003 en 2004 kampioen geworden. Deze bok is een puur Zuid Afrikaan. Helaas is hij in 2007 overleden.

In september vorig jaar hebben we opnieuw een bok (Mortensen genaamd) geimporteerd vanuit Denemarken. Hij is absoluut geen familie van Ringköbing, mijn vorige import bok.
Mortensen is een gemakkelijke, rustige bok.

In oktober 2013 zijn we weer naar Denemarken gereden om mijn nieuwe bok op te halen, dus weer een nieuwe bloedlijn. Ik noem hem Hee. Hee is een jonge bok. Na de gewenningsperiode heeft hij alle geiten gedekt.

Eind april /begin mei zijn de lammeren geboren. Het mooie ervan is dat ze snel achter elkaar geboren zijn. Nu ze naar buiten kunnen met het prachtige weer is het één en al gehuppel en geren achter elkaar aan. Naar deze bokkensprongen kun je uren kijken.

Bezoek mijn site: http://www.angorageit.com/ Voor meer informatie:
Diny Reinders
Gramsbergerweg 86
7772 PB Hardenberg
tel: 0523-261725
E-mail:dinyreinders@hotmail.com