Reina Ovinge begon in 2013 met The Knitwit Stable, een minifabriek in het Noord Hollandse Baambrugge waar zij op duurzame wijze garens en wol produceert van haar eigen angorageiten en merinosschapen.

 

The Knitwit Stable produceert op een kleinschalige en duurzame wijze knitwear. Naast wol werkt Reina veel met merino en mohair van haar eigen geiten en schapen. Onlangs lanceerde de eerste collectie: TREK&TREES. De collectie bestaat onder meer uit truien, vesten, shawls, mutsen en handschoenen. De luchtige, dikke garens van de TREK&TREES-collectie zijn ontwikkeld uit de vachten van angorageiten, merinosschapen en van Baambrugse Texelaars van The Knitwit Stable.

Door het verdwijnen van de maakindustrie in Nederland is er een enorme kloof ontstaan tussen ontwerp en productie. Eén van de doelstellingen van The Knitwit Stable is om deze afstand tussen de maakindustrie en de Nederlandse modeprofessionals te overbruggen. Op deze manier krijgen bedrijven en medewerkers inzicht hoe stappen te zetten richting duurzaamheid en traceerbaarheid. Om het volledige proces in kaart te brengen en dus nog meer transparantie en bewustwording te genereren, heeft The Knitwit Stable de documentaire From Goat to Garment gemaakt. Met behulp van haar beesten, breimachines én door middel van workshops deelt Reina haar passie en opgedane kennis met studenten en professionals in de mode. Zo geeft zij hen ook inzicht in het productieproces.

Meer informatie? knitwitstable – Reina: 06-53713083