Het Kolenbroek

Vanaf 2002 houden wij Angorageiten.

Op 8 juni 2002 komt de eerste geit Eslin met haar jong Michelle bij ons aan het Kolenbroek.
Prachtig zijn ze. We genieten ervan en bouwen voort aan onze “veestapel”. We kiezen er een mooie bok bij en er worden jongen geboren. Door de jaren heen hebben we nu gemiddeld zo`n 20 dieren in de wei lopen. Een aantal volwassen geiten, enkele jaarlingen en lammeren en meestal een aantal bokken. We helpen, als het in de buurt is, anderen bij hun eerste keer scheren en zo brengen we onze kennis en enthousiasme voor de angorageit over aan anderen

De afgelopen jaren hebben we veel geleerd over de angorageiten. Met veel plezier zien we ze rondom het huis. In de lammerentijd is het extra leuk vooral wanneer de lammetjes de wei in gaan en ze ronddartelen.

Omdat er steeds meer dieren bij zijn gekomen hebben we in de winter van 2012 een nieuw dierenverblijf gebouwd zodat we voldoende hokjes kunnen maken waarin de geiten kunnen lammeren. De jongen gaan de eerste weken onder de lamp en soms moeten we de geit even op de zij leggen zodat het lam voldoende kan drinken

Er komt nog meer bij kijken als je angorageiten houdt. Scheren 2x per jaar, hooien, voeren, verzorging van de hoeven etc. We doen het met plezier en zijn nog lang niet van plan om te stoppen. Gerrit zorgt voor het land en het verweiden. Hij combineert zijn technische belangstelling en het werken met de tractor. Door de jaren heen neemt hij het hooien voor zijn rekening. Het is een gezamenlijke hobby van ons geworden. Het houden van de dieren zelf, het scheren doen we altijd samen.

Ik heb altijd graag gewerkt met natuurlijk materiaal. Handwerken heeft mijn belangstelling nog steeds en het werken met mohair sluit daar mooi bij aan. Na verloop van tijd heb ik steeds meer geleerd over mohair. In 2013 start ik, met een medelid van de NAFV, met het beoordelen van mohair. Dit doen we tijdens de keuring die elk jaar in september wordt gehouden.

Nieuwsgierig geworden en wilt u een keer komen kijken dan bent u welkom op Het Kolenbroek
in Gelderland regio Achterhoek. Neem gerust contact op via de mail of bel ons.
Kolenbroekweg 4,7122NP Aalten
06 14577488