Home » Angorageiten de Bruuk.

https://angorageit.nl/aanschaf/aanbod-van-geiten/

Sinds 1995 hou ik angorageiten. De eerste geit was La Filandiere Sauteuse , een uit Canada geïmporteerde geit. Niet veel later kwam daarbij Emeraude de la butte au vent, ook een geit uit Canada afkomstig. Ik had al angorakonijnen waarvan ik de wol spin en wilde ook angorageiten om hun prachtige mohair te kunnen spinnen.

 Ik werd toen lid van het Nederlandse Angorageitenfokkerstamboek en ging met de geiten fokken. Via Diny Reinders, die veel voor het stamboek gedaan heeft door steeds buitenlandse bokken te importeren kwam ik aan mooie dekbokken . Nu meer dan 30 jaar later heb ik een mooie koppel angorageiten.

De geiten hebben een makkelijk karakter, een beetje tussen een schaap en geit in. Ze moeten wel 2 keer per jaar geschoren worden en de klauwtjes bijsnijden en ontwormen moet regelmatig gebeuren. Angorageiten zijn gevoeliger voor wormen en rotkreupel dan andere geiten.

Tegenwoordig worden minder geiten voor de hobby gehouden vanwege wet en regelgeving . Heb je geiten dan moet je bij RVO een UBN (uniek bedrijfsnummer) aanvragen en de geiten op jouw ubn nummer zetten. Tevens moeten de geiten verplicht een electronisch oornummer in met hun unieke levensnummer.

Heb je interesse in een geit, bok of in de mohair, wil je eens komen kijken, stuur dan een mailtje naar josevanschaik@hotmail.com