Ledenvergadering en mohairinzameling zaterdag 6 april 2018

Zaterdag 6 april wordt de Angorageitenkeuring gehouden bij Jose van Schaik

Bruuk 81, 6562 KK in Groesbeek

Deze dag wordt mohair ingezameld voor transport naar Denemarken. Hieronder is nog even op een rijtje gezet hoe de mohair aangeleverd moet worden en onderaan kunt u  nog uitgebreider lezen hoe het verder afgehandeld wordt. De uitnodiging met het hele programma volgt nog, maar noteer vast de datum in de agenda!

Zelf goed selecteren Geen stro, hooi, poep of urine wol!

Gegevens Op elke zak (witte fiberzak) wordt de naam, schering en UBN aangeven.

Witte zakken Witte sterke grote zakken zijn verkrijgbaar bij de penningmeester en kosten € 0,50 per zak. De zakken zijn sterk, luchtdoorlatend en handig met vervoer. Met een dikke stift kunt u de gevraagde gegevens erop schrijven. In de zak doet u ook nog een briefje met dezelfde gegevens.Voor de zekerheid kunt u een paar mottenballen toevoegen.

Wegen De mohair van de leden wordt gewogen bij inlevering. Het gewicht wordt op de zak geschreven. Na inzameling ontvangt u een overzicht met de aantal zakken en hoeveelheid per zak wat is meegegeven voor transport.

Afhandeling De mohair gaat eerst naar Denemarken. Daar wordt het enkele maanden in een afgesloten ruimte bewaard (in quarantaine) volgens voorschriften. Daarna gaat het naar Zuid-Afrika waar het op de wereldmarkt geveild wordt.

Mohair inleveren voor transport